UPDATE. Curtea Supremă a decis, marți, 11 februarie, că ANI a avut dreptate şi Constantin Nicolescu a fost în conflict de interese şi incompatibilitate, atunci când a dat firmelor proprii şi ale apropiaţilor săi contracte din banii CJ-ului. Drept urmare, conform legii, Nicolescu este obligat acum să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Sentinţa este devinitivă. Potrivit procedurilor legale, ANI urmează să anunțe Instituția Prefectului din Argeș asupra deciziei Curţii Supreme. Odată informat oficial, prefectul Cristian Soare va emite un ordin prin care va constata încetarea mandatului de președinte al lui Constantin Nicolescu. De asemenea, prefectul va anunța Guvernul în legătură cu vacantarea postului, iar Guvernul va stabili data la care vor avea loc alegeri anticipate pentru postul de președinte al Consiliului Județean Argeș. Până la alegeri interimatul va fi asigurat de către unul dintre cei doi vicepreședinți ai CJ Argeș, Florin Tecău sau Constantin Polexe. ”Asta este viața. Doar nu o să mă spânzur, că nu m-am născut președinte de consiliu județean. Rămân la conducerea PSD Argeș, cel puțin deocamdată”, a declarat Constantin Nicolescu, imediat după aflarea deciziei.

Valoarea totală a contractelor pentru care a semnat Nicolescu, în calitate de preşedinte al CJ, este de 1.567.305,45 lei

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a săvrârşit infracţiuni de corupţie, fals în declaraţii şi s-a aflat în conflict de interese. În urma evaluărilor efectuate s-a constatat existenţa conflictului de interese prin semnarea sau aprobarea de către Nicolescu, în calitate de Preşedinte al CJ Argeş, a 14 contracte încheiate de către Consiliul Judeţean Argeş. De asemenea, alte societăţi la care Constantin Nicolescu sau soţia acestuia erau acţionari au încheiat 12 contracte (9 contracte în sumă de 303.262,12 lei, 1 contract – conform comenzilor, 2 contracte – oră de manoperă) cu instituţii şi servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş. Potrivit ANI, o altă societate a lui Nicolescu a prestat servicii în perioada 2006 – 2010 către instituţii şi servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş, pe bază de comenzi, în sumă de 124.327,49 lei. Valoarea totală a contractelor pentru care a semnat Nicolescu, în calitate de preşedinte al CJ, este de 1.567.305,45 lei.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI