Nerespectarea termenelor pentru introducerea noilor case de marcat, sancţionată în primă instanţă doar cu avertisment

381 views

Nerespectarea termenelor de 1 septembrie 2018, pentru firmele mari și medii, și 1 noiembrie 2018, pentru firmele mici, pentru schimbarea caselor de marcat cu jurnal tipărit cu aparate cu jurnal electronic, nu se va pedepsi din prima!

Pentru că şi acest text de lege intră sub incidenţa Legii prevenirii, depăşirea termenului se va sancţiona, în prima instanţă, doar cu avertisment! Guvernul a decis acest lucru prin HG nr. 701/2018, care a apărut luni în numărul 777/2018 al Monitorului Oficial și care deja se aplică de la data publicării.

Legile în vigoare până acum prevedeau că amenzile se pot aplica de la 1 septembrie 2018, pentru firmele mari și mijlocii, și de la 1 noiembrie 2018, pentru firmele mici.

„€Se impune introducerea contravențiilor referitoare la nerespectarea de către utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevăzute de lege, de a utiliza aparate de marcat cu jurnal electronic (…), sub prevederile Legii prevenirii nr. 270/2017, în vederea asigurării unei abordări de tip preventiv, stimulativ şi nu de sancţionare imediată, la prima abatere, a operatorului economic” scria în nota de fundamentare ce a însoțit HG nr. 701/2018 în forma sa de proiect.

Comments

comments