Luni dimineaţă, la prima oră, peste 50 de poliţişti argeşeni, împreună cu trupe de mascaţi, au luat cu asalt Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş, unde au efectuat mai multe percheziţii într-un dosar de delapidare, abuz în serviciu şi fals, care vizează achiziţia şi consumul de medicamente şi materiale sanitare la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, prejudiciul fiind de aproximativ 500.000 de lei.
Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut în total şapte percheziţii, una la spital şi şase la locuinţele unor persoane implicate în dosar, precum şi o percheziţie informatică, cercetând sistemul informatic al spitalului.
Conform anchetatorilor, investigaţiile vizează operaţiuni financiare derulate în perioada 2009 – 2014, iar prejudiciul total estimat, până în acest moment, ar fi de aproximativ 500.000 de lei, adică 50 de miliarde lei vechi. Însă cum ancheta de abia a început, este posibil ca prejudiciul calculat la final să fie mai mare.
Direct vizaţi de anchetă sunt cei din conducerea secţiei în cauză în perioada respectivă, asistenta-şefă Tatiana Preduţ şi fostul şef al ATI, medicul Constantin Păun, cel care a condus unitatea până anul trecut. Culmea, sesizarea privind neregulile din situaţia financiar-contabilă a secţiei a fost făcută chiar de către managerul spitalului, Sorin Vasilescu.

Asistenta-şefă ATI, acuzată acum un an de zile

Practic, totul a început în urmă cu aproape un an, când dr. Luminiţa Galbenu, actuala şefă a ATI, la preluarea mandatului, a întocmit către conducerea spitalului mai multe referate cu privire la activitatea asistentei şefe a secţiei, în urma cărora au fost derulate în interiorul spitalului mai multe anchete, atât pe linie administrativă, cât şi de cercetare disciplinară a Tatianei Preduţ. Aceasta era acuzată de diverse nereguli, de la folosirea nejustificată şi fără control a unor stupefiante la dezorganizarea totală în gestiunea secţiei şi lipsa oricărui control al medicamentelor şi al materialelor sanitare. În sprijinul acuzaţiilor respective, dr. Galbenu ataşa, la vremea respectivă, inventarele secţiei, în care gestiunea era în neregulă, cu sume nelalocul lor, unele în plus, altele în minus, ajungând şi până 100.000 de lei. Tot doctoriţa Galbenu a mai scris, cu subiect şi predicat, că o acuză pe Tatiana Preduţ de „fraudă în ceea ce priveşte decontul de cheltuieli al pacienţilor de Toxicologie de care e direct răspunzătoare (asistenta-şefă)” şi a cerut schimbarea din funcţie sau transferul ei. Conducerea spitalului şi Comitetul Director au luat act de cereri şi acuzaţii şi au demarat anchetele.
Cum investigaţia administrativă şi cea derulată de Poliţie, ce a culminat luni cu percheziţiile de la spital au, în mare, acelaşi subiect, este de presupus că sunt, de fapt, una continuarea celeilalte! Deocamdată, Poliţia nu a făcut precizări exacte în ce priveşte numele celor implicaţi şi nici detalii concrete referitoare la acest caz. Rămâne de văzut cine va fi, sau dacă va fi, până la urmă, inculpat în acest dosar şi care vor fi, exact, acuzaţiile ce li se aduc.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI