România nu a văzut soarele timp de o lună, perioadă care şi-a pus amprenta asupra psihicului uman. Specialiştii confirmă că absenţa soarelui influenţează gândirea şi comportamentul omului, acesta devenind mai deprimat şi uneori recurgând la gesturi inexplicabile, cum ar fi chiar sinuciderea. Nici politicienii argeşeni, edilii sau oamenii de afaceri nu au scăpat de nefasta perioadă şi, fără a mai avea ce să le lumineze mintea, s-au dedat la tot felul de fapte…bizare.

Cel mai afectat de lipsa soarelui a fost primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc. Aflat în arest la domiciliu, Pendiuc a intrat în depresie şi a început să dea telefoane, iar DNA a trebuit să intervină şi să-l aresteze din nou, de teamă că primarul Piteştiului o să cheltuiască toţi banii pe convorbiri telefonice şi statul nu o să mai aibă de unde să recupereze prejudiciul de 5 milioane de euro din afacerea „Publitrans – CNCD – Girexim”.

Şi primarul din Albota, Ion Dumitru, a fost afectat de zilele fără soare, aşa că, în toate cele 29 de zile, s-a trezit cu noaptea în cap, iar la ora 5.00 dimineaţa deschidea larg porţile de la curte. Motivul ni l-a povestit chiar primarul: „Cei de la DNA vin întotdeauna la 6, punct şi, decât să-mi spargă mascaţii porţile, mai bine m-am trezit eu la ora 5 şi le-am deschis”.
Nici preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Tecău, nu a putut suporta lipsa razelor de soare, aşa că în toată această perioadă a stat mai mult plecat prin Spania şi Franţa.
Avocata Gabriela Zoană a demisionat din funcţia de consilier local la Piteşti. Motivul a fost tot lipsa soarelui, care a determinat-o să stea mai toată ziua la…solar şi nu a mai putut participa la şedinţele CL.
Văzând că nu mai iese soarele şi pe uliţa sa, după ce i s-a ridicat imunitatea parlamentară, deputatul Cătălin Teodorescu a suferit o depresie şi a povestit procurorilor DNA cum a fost cu celebrele retrocedări. Pe principiul că, dacă nu mai este soare… măcar o colaborare.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI