Muzeul Municipal Curtea de Argeș a marcat identitatea românească în spaţiul cultural european prin cea mai reprezentativă piesă a costumului popular românesc IA- simbol al sufletului românesc tradiţional creştin, simbol al identităţii naţionale ce se împleşte cu istoria poporului român.

În epoca modernă cămaşa tradiţională a românilor a ajuns piesă de rezistenţă a colecţiilor marilor designeri şi a fost imortalizată de pictori celebri, fiind si examen de Bacalaureat în anul 2015 (elevii au avut de analizat un text din ziar despre acest subiect).

La frumoasa sărbătoare a zilei IEI au fost alaturi de Valentina Alina Din și managerul Șt. Dumitrache: Ansamblul de dansuri populare ai Casei de Cultura G.Toparceanu – Curtea de Argeș; elevii Paula Laită, Sânziana Constantinescu şi Călin Pătru coordonati de profesorului Cristi Matei; prof. istorie Marin Doina cu prezentare colecție proprie ie; colecţia de păpuşi folk ale Elenei Nencov;  Quark-Curtea de Argeș dulciuri tradiționale, elevele Ingrid Bunescu și Rodica Voica de la Casa de Cultura Bascov; talentata Maria Mădălina Lupu cu interpretare muzicală alături de Robert Blăjan; eleva Diana Elena Nedelcu de la Liceului de Artă” Dinu Lipatti”,  cu prezentare artistică de excepție și colecție ie; cunoscutul rapsod al argeșului Gigi Iordachescu și Diana Iordache cu cele mai frumoase capturi de imagine.

Comments

comments