Muzeul Judeţean Argeş, la Târgul de Turism al României

Consiliul Judeţean Argeş și Muzeul Județean Argeș participă la Târgul de Turism al României, care va avea loc la ROMEXPO,

în perioada 25-28 februarie 2016, în Pavilionul C6, stand 52, pentru promovarea proiectelor “Zona Montană  a Argeșului și Muscelului – Diversitate și Unicitate în România” şi “Muzeul Județean Argeș – Moştenire culturală, istorie şi continuitate”.

Programul de vizitare: 25-27 februarie 2016, între 10.00-18.00, respectiv 28 februarie 2016, între 10.00-16.00.

În cadrul fazei de sustenabilitate a proiectului “Muzeul Județean Argeș – Moştenire culturală, istorie şi continuitate”, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Argeș, Muzeul aduce în prim planul vizitatorilor Târgului de Turism al României:

* Expoziţia de istorie, ce prezintă evoluţia societăţii româneşti din Paleolitic până la mijlocul secolului XX.
* Cabinetul Numismatic, cu un număr impresionant de exponate, grupate în trei secțiuni: numismatică, decorații și medalistică.
* Expoziția de Științele Naturii, ce prilejuiește vizitatorilor întâlniri cu creaturi fascinante, demult dispărute, sau vizite în adâncul peșterilor, spre a se minuna de ceea ce pământul a zămislit în uzinele sale subterane.
* Expoziția de flori de mină „Comorile adâncurilor”, care oferă ochilor și inimii privitorilor încântarea unor neasemuite frumuseți scoase la lumină din întunericul Pământului.
* Planetariul, primul planetariu digital de tip educațional din România și unul dintre cele mai performante planetarii aflate în funcțiune la nivel european la categoria planetarii medii educaționale, ce prilejuiește vizitatorilor călătorii spectaculoase în spațiu și în adâncurile oceanelor.
* Muzeul Sportului Argeșean, dedicat campionilor locali ai sportului, premiați la nivel național și internațional, între care fotbaliștii Adrian Mutu și Nicolae Dobrin ori tenismena Ruxandra Dragomir.
* Galeria de Artă “Rudolf Schweitzer – Cumpăna”, cu un patrimoniu de peste 1.000 de lucrări de pictură și sculptură clasică și contemporană, unele aparținând marilor maeștri ai picturii românești: Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Gh. Petrașcu și Nicolae Tonitza.  
* Casa Memorială Dinu Lipatti, casa vacanţelor copilăriei artistului şi locul în care a creat marele pianist român.
* Poveşti ce răzbat dintre zidurile Cetăţii Poienari, ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş.
* Invenţiile romane din domeniul construcţiilor, vizibile în Castrul Roman de la Jidova, destinat apărării drumului ce traversa Carpaţii prin Pasul Bran.
* Unele dintre cele mai mari lăcaşuri de cult din epoca medievală – Biserica Domnească Sf. Nicolae din Curtea de Argeş, înscrisă în patrimoniul UNESCO; Mânăstirea Glavacioc, una dintre cele mai vechi din România; Mânăstirea Tutana, construită de Mihai Viteazul.
Muzeul Județean Argeș este o instituție dinamică, ce tezaurizează, conservă și pune în valoare colecții de interes artistic, istoric și științific. Muzeul Județean Argeș își propune să înfățișeze publicului o sinteză ilustrată  a experienţei umane, a cunoaşterii, a posibilităţilor și a creaţiei oamenilor locului, o sinteză a vieţii, de la origini şi până în prezent, oferită turiștilor dornici să o cunoască.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.