Muzeul Goleşti este una dintre unităţile muzeale oarecum ieşite din tipar. Datorită profilului său, un muzeu al Viticulturii şi Pomiculturii, pe lângă exponatele clasice ce ilustrează latura istorică, oferă vizitatorilor, mai ales copii, posibilitatea să vadă şi să cunoască şi viaţa la ţară, aşa cum este ea: cu livezi şi vii, cu păsări, pisici şi căţei, cu cai, vaci şi oi…

Şi cum viaţa are un curs continuu, şi un anumit ciclu de viaţă, multe dintre animăluţele rezidente la Goleşti ajuns să aibă şi.. urmaşi. Cum totuşi, Goleştiul e muzeu şi nu fermă de animale, acestea, de obicei, trebuie vândute, iar ca în cazul oricărui bun public, birocraţia românească impune o… procedură! De aceea, Muzeul Goleşti scoate la lictaţie, zilele acestea, o .. vacă şi  oaie! Anunţul a fost publicat în presa locală şi acum se aşteaptă doritori.

„€・Deşi pare curios, să facem licitaţie, suntem obligaţi prin lege să urmăm o procedură! Nu e prima dată, am mai vândut şi cai, de curând, şi oi, şi alte animale. Noi le ţinem în principal pentru ca cei mici să poată vedea şi ei în realitate cum arată o văcuţă, un miel, un iepuraş… Viaţa are un curs şi dacă vrem ca vaca să ne dea lapte, trebuie să-i respectăm şi ei fiziologia. Când ajungem să ni se  înmulţescă animalele, trebuie să le dăm, că nu putem întreţine câte o turmă. Mai ales acum, că e secetă, mâncarea e scumpă şi condiţiile dificile…  Din punct de vedere bugetar, banii obţinuţi intră la capitolul de venituri proprii, cum intră şi laptele pe care îl vindem, în principal salariaţilor, pe bază de abonament! Aşa procedăm şi cu alte producţii pe care le facem la muzeu. Să nu uităm că Muzeul Goleşti e… la ţară!”・spune Iustin Dejanu, director adjunct al Muzeului Goleşti.  

Cei interesaţi să cumpere văcuţa sau oaia în cauză, pot obţine detalii suplimentare la muzeu. Licitaţiile se vor ţine în fiecare vineri, până animăluţele îşi vor găsi un alt stăpân.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI