Muzeul Goleşti a fost reabilitat. Mulţi dintre constructori ar trebui zidiţi fără regrete, este concluzia directoarei Pally, după un an de muncă pentru restaurare

Conacul Goleştilor va fi din nou o bucurie pentru argeşeni, anunţă directoarea intituţiei, Filofteia Pally.

Lucrările de restaurare s-au finalizat.

„Au fost multe griji, multe speranţe, lacrimi, insomnii, disperare, neputinţe, sacrificii, rugăciuni. În acest an lung al rezidirii, am constatat că Legenda Meşterului Manole nu este doar un mit balcanic, ci este cel mai autentic labirint al emoţiilor şi devotamentului celor care iubesc sincer esenţa culturii şi istoriei naţionale. Este însă un mit al sacrificiului modificat, în care nu se mai sacrifică constructorul (ce păcat! mulţi dintre ei ar trebui zidiţi fără regret!). Povestea toată va fi consemnată într-o cronică a memoriei Goleştilor, această familie fără egal în istoria şi cultura noastră, din fericire şi până la urmă, readusp strplucitor în actualitatea secolului XXI.” a scris pe contul său de Facebook inimoasa directoare a Muzeului Goleşti.
 
„Curtea Goleştilor restaurată, un spaţiu istoric în care, vreme de o jumătate de mileniu, o familie de români adevăraţi, patrioţi, devotaţi binelui public, au trăit, au iubit şi-au dăruit viaţa şi energia lor celor mai nobile idealuri de propăsire şi demnitate naţionalp. Modele de români adevăraţi, cărora le dăruim dragostea şi recunostinţa noastră!”

Dacă aveţi un week-end liber, nu ezitaţi să ajungeţi la Goleşti, pentru o incursiune în istoria României şi o gură de aer proaspăt, cu miros de iarbă proaspăt cosită, pe uliţele satului românesc, atât de frumos reprodus.

Pentru cei ce nu pot ajunge, o mulţime de imagini de vis aşteaptă să fie admirate pe pagina de Facebook a muzeului.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here