Moldoveancă de 20 ani, care locuia ilegal în Pitești, obligată de polițiști să părăsească țara

0
106

Tânără moldoveancă, depistată cu ședere ilegală în Argeș. Poliţiştii de imigrări din Argeş au depistat o tânără din Republica Moldova, care nu a părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. Aceasta a fost sancţionată contravenţional şi obligată, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş au organizat pe 3 octombrie o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă. În cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistată, cu şedere ilegală, pe raza municipiului Pitești, o tânără din Republica Moldova, în vârstă de 20 de ani.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că acesta a intrat legal în România în baza convențiilor internaționale prin care se desființează unilateral regimul de vize și nu a părăsit teritoriul ţării noastre în termen de maximum 90 zile.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acesteia o decizie de returnare de pe teritoriului României, prin care este obligată să părăsească ţara în 15 zile, și au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 400 lei.

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale a străinilor, utilizând toate resursele proprii de care dispune şi cooperând cu toate instituţiile cu atribuți în domeniu, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here