Începând cu 13 noiembrie, şcolile de şoferi vor funcţiona după un alt regulament de organizare, impus de  Ministerul Transporturilor, ceea ce va duce la dispariţia ilegalităţilor din sistem, dar şi la scumpirea cursurilor. Potrivit Ordinului 733/2013, emis încă din luna mai, maşinile-şcoală trebuie să fie dotate cu două camere de luat vederi, dintre care una va filma în interior, iar cealaltă va monitoriza traseul în exterior, precum şi cu aparat GPS. Toate datele colectate cu ajutorul respectivelor dispozitive trebuie stocate timp de cel puţin şase luni.
O altă modificare importantă se referă la faptul că un instructor auto nu va mai avea voie decât la şapte cursanţi pe lună, iar în cazul în care nu se limitează la atât, îşi poate pierde chiar licenţa. Această limitare precum şi costul dotărilor obligatorii de pe maşini, pe care instructorii vor trebui să le amortizeze cumva, vor duce la o mărire a preţului cursurilor. Dacă la ora actuală costul pentru un pachet de cursuri pentru obţinerea permisului de categorie B este între 850 şi 1.000 de lei, specialiştii în domeniu au estimat că acesta ar putea ajunge chiar şi la 2.000 de lei.  
De asemenea, pentru a primi autorizaţii de funcţionare, instructorii trebuie să deţină spaţii adecvate procesului de învăţământ, să aibă un contract de prestări servicii cu o clinică medicală şi alte condiţii obligatorii. Toţi cursanţii vor fi înregistraţi într-un Registru Naţional al Cursanţilor, pentru a împiedica cursurile la negru sau fictive. Pentru a intra în legalitate, instructorilor auto li s-a dat un termen de şase luni pentru a se pune la punct, iar de miercuri, 13 noiembrie, toţi trebuie să se conformeze.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI