Modificările la Legea Porcului. Ministrul Agriculturii: Porcii crescuți în gospodării vor putea fi vânduți de Crăciun

Porcii crescuţi în gospodării vor putea fi valorificaţi în perioada sărbătorilor de Crăciun, în baza unei adeverinţe emise de medicul veterinar, a precizat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Ministrul Agriculturii a intervenit de urgență pentru a corecta o propunere a ANSVSA, prin care se interzicea comercializarea porcilor crescuți în gospodării, conform unor cerințe ale Comisiei Europene. Scopul acestei măsuri era prevenirea răspândirii pestei porcine. Decizia ministrului a fost de a respecta cerința europeană fără însă a-i afecta pe români înainte de Crăciun. Porcii crescuți în gospodărie vor putea fi comercializați, însă doar cu avizul veterinarului din localitate. Avizul sanitar se acordă gratuit persoanelor fizice.

„În această dimineaţă am convocat conducerea ANSVSA, pe domnul preşedinte, şi am luat decizia ca în perioada sărbătorilor de iarnă atât porcii crescuţi în gospodăria ţărănească, cât şi în gospodăriile populaţiei, să poată fi mişcaţi, practic să poată fi valorificaţi de către persoanele fizice”, a declarat Forin Barbu, luni, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.