Dreptul la informare, transparenţă şi viaţă! Cred că după anul 1989 şi odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, în anul 2007, ne-am câştigat dreptul la o mai mare transparenţă, mai ales în domeniile în care este vorba de existenţa şi sănătatea cetăţenilor, acordând astfel, o mai mare atenţie problemelor de mediu care ne pot afecta viaţa.

Joia trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, în contextul unei analize referitoare la activitatea societăţilor din portofoliul Ministerului Energiei, am exemplificat o situaţie care mi-a fost prezentată din partea unor cercetători şi specialişti ai Institutului de Cercetări Nucleare Mioveni în care, din cauza unor probleme legate de funcţionarea reactorului, ridică semne de întrebare privind calitatea apei şi a mediului din zona respectivă.

Deşi problema a fost pusă în mod constructiv, fără a face acuzaţii la conducerea Institutului sau fără a nominaliza persoane din Institut, amintind doar că a fost informat de cercetători chiar ministrul de resort, m-am trezit cu o ploaie de acuzaţii şi atacuri pe care le consider nedrepte şi neadevărate. Există mărturii şi afirmaţii în acest sens, iar problema este mult prea importantă pentru a nu i se acorda atenţia cuvenită!

Am fost catalogat ca „iresponsabil”, „generator de panică nejustificată”, ba chiar şi că „am atentat la siguranţa naţională”!

Stimaţi domni care aţi politizat acest subiect extrem de delicat şi important, abia acestea sunt motive de a fi acţionaţi în judecată! Eu sper, în interesul cetăţenilor din Mioveni, dar şi al celor din judeţul Argeş, ca semnalul să fie corect înţeles, iar dreptul la viaţă să fie apărat şi respectat de noi toţi.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI