Miuțescu, lăsat singur în fața DNA de colegii parlamentari. Camera Deputaților a dat undă verde percheziției informatice

Plenul Camerei Deputaţilor a încuviinţat cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de efectuare a percheziţiei informatice în dosarul deputatului argeşean, Adrian Miuţescu.  Politicienii spun însă, că au dat avizul pentru a transmite semnale că Parlamentul nu se eschivează de la astfel de situaţii.

Camera Deputaţilor a aprobat, luni, cererea DNA de percheziţie informatică a deputatului independent Adrian Miuţescu, urmărit penal de procurori. Votul a fost secret, cu bile, și s-au înregistrat 227 voturi “pentru”, 23 “împotrivă” şi 9 “abţineri”.

Deputatul Adrian Miuţescu a susţinut, luni, că este nevinovat în legătură cu acuzaţiile care i se aduc şi nu le-a cerut colegilor să voteze împotriva cererii DNA. El a mai spus că a constatat că avea telefoanele ascultate din luna aprilie.

“Sunt aici pentru că nu vreau să fiu pus în situaţia ca în alte cazuri să se spună că m-am ascuns în spatele imunităţii parlamentare pentru a opri, să zicem, o cercetare sau o solicitare a Parchetului General. Din acest punct de vedere, nu am venit aici ca să spun să votaţi împotrivă. Am venit în schimb să vă spun că eu consider că ceea ce este prezentat în referatul respectiv nu mă simt vinovat în niciun fel şi nu mi-am folosit nici influenţa, nici autoritatea pentru a obţine foloase pentru mine sau pentru alte persoane. În acelaşi timp, pot să spun că toate aceste lucruri se bazează pe nişte discuţii purtate, am constatat acum când am văzut acest referat că mi s-au ascultat telefoanele din aprilie 2021 şi că aceste discuţii, care sunt nişte discuţii colegiale, politice, nu fac altceva decât să ne pună de multe ori pe toţi în situaţia de a purta aceste discuţii şi a fi într-o ipostază de acest gen”, a spus Miuțescu.

Fost preşedinte al PNL Argeş, Adrian Miuțescu este acuzat că ar fi intervenit pentru numirea unor persoane în funcţii la ANPC, Poșta Română sau CAS Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here