Consilierul onorific al prim-ministrului Victor Ponta pe probleme de industrie auto, deputatul PSD Mircea Drăghici, a afirmat că Guvernul va veni în sprijinul transportatorilor care respectă legea și va înapoia 4 din cei 7 eurocenți care vor fi aplicați prin acciza de carburanți. “Măsura va fi adoptată printr-un act normativ, în ședința de miercuri a Executivului, de ea urmând să beneficieze transportratorii care au licenţă de transport şi prezintă factură legală de alimentare cu motorină, acestora urmând să le fie returnați, trimestrial, 4 din cei 7 cenți ai accizei. Prin această măsură, decisă în urma discuțiilor cu Uniunea Națională a Tranportatorilor, transportatorii corecți vor putea rămâne competitivi, iar pe de altă parte va fi combătută și evaziunea fiscală", a afirmat Mircea Drăghici. Chestorul Camerei Deputaților a mai susținut că această acciză care va fi colectată la bugetul de stat va fi utilizată pentru construcția de autostrăzi, în condițiile în care România este statul cu cel mai mare deficit în infrastructura rapidă din Uniunea Europeană.
"Sigur că nicio taxă nu este privită ca pe un lucru bun, este de înțeles mai ales după lunga perioadă de criză acută și tăieri din guvernarea Băsescu- Boc, dar cred că este vitală, cu atât mai mult cu cât prim- ministrul a explicat foarte clar că fondurile strânse din această acciză vor fi folosite integral pentru construcția de autostrăzi. Nu putem să asigurăm o competitivitate industriei românești fără să existe infrastructură de transport. Dacă există competitivitate, există creștere economică, ceea ce se traduce în locuri de muncă, în venituri mai mari pentru angajați, dar și o creștere a colectării la bugetul de stat, care va duce la servicii mai bune pentru cetățeni. De 20 de ani ne plângem că nu avem autostrăzi, că ne chinuim pe drumurile țării ca să ajungem dintr-un punct în altul. Este un efort acum care însă va aduce beneficii enorme tuturor, fie că vorbim de persoane fizice, fie că vorbim de marile companii", a mai spus deputatul PSD care a criticat faptul că unii lideri politici contestă această măsură doar pentru a puncta electoral în acest an cu două scrutinuri de alegeri.
 "Sperăm ca foștii parteneri din USL, liberalii, să renunțe la demagogie și să susțină această acciză, pentru că ea a fost propusă de fostul ministru PNL al Finanțelor și stabilită, pentru a finanța autostrăzile, când aveam un guvern USL. Pe de altă parte, avem un președinte, fost ministru al Transporturilor care, deși a colectat o taxă de drum (și ne amintim cu toții despre plăcuțele cu 'Aici sunt banii dumneavoastră!'), n-a făcut un kilometru de autostradă! Avem două partide, PDL și PMP care critică populist această acciză, deși sub guvernele PDL din care au făcut parte și liderii PMP, prețul benzinei a crescut cu 70%, iar cel al motorinei cu 90%, în timp ce sub guvernarea USL prețul benzinei a scăzut cu 3%, iar cel al motorinei cu 2%! Tot ei, în timp ce strigă că nu se face imediat autostrada Pitești- Sibiu, foarte importantă pentru Dacia și Ford, nu au făcut nimic pentru a începe construcția cât timp au fost la putere. Guvernul PSD a început un nou studiu de fezabilitate, în 2015 vor începe lucrările la autostradă, dar și pentru aceasta, la fel ca și pentru alte autostrăzi importante, este nevoie ca Guvernul să aibă fonduri pentru cofinanțare sau finanțare, fonduri care pot fi strânse prin această acciză de 40 de bani pe litru de carburanți", a mai arătat deputatul Mircea Drăghici.
 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI