draghici draghici2

Miercuri, 7 mai 2014, Ministrul Educației, Remus Pricopie, a efectuat o vizită de lucru în județul Argeș. Din programul ministrului au făcut parte vizitarea Grupului Școlar Industrial Construcții de Mașini Mioveni, reuniunea pe tema dezvoltării de parteneriate între angajatori și școlile profesionale tehnice, cât și premierea câștigătorilor “Cupei Abilității”, eveniment destinat persoanelor cu dizabilități.
“Prezența Ministrului Educației în Argeș a reprezentat un prilej extraordinar pentru a pune bazele demersului anunțat de prim-ministrul Victor Ponta la vizita precedentă în județul nostru, acela de a dezvolta un consorțiu de învățământ profesional și tehnic specializat pe platforma de la Dacia prin acordul dintre Ministerul Educației, Grupul Școlar Industrial Construcții de Mașini Mioveni și Grupul Dacia Renault. Sistemul educațional românesc are nevoie de o revitalizare rapidă în ceea ce privește învățământul tehnic și profesional. Adaptarea curriculei școlare la realitățile de pe piața muncii reprezintă un aspect esențial pentru a putea dezvolta tineri bine pregătiți care se vor integra rapid după terminarea studiilor.
Cu certitudine acest demers va contribui din plin la pregătirea viitorilor angajaţi ai Dacia. Corelarea competenţelor profesionale cu specificul şi nevoile pieţei muncii nu poate avea decât un impact pozitiv asupra climatului economic al judeţului Argeş. Avantajele vor fi multiple: Dacia va câştiga angajaţi bine pregătiţi, în acord cu specificul sectorului de activitate, tinerii care vor beneficia de acest program vor avea şanse mai mari la angajare, iar pentru judeţ este evidentă menţinerea unui climat economic stabil şi a unui nivel de şomaj scăzut. În acest sens, felicit compania Dacia pentru donația oferită astăzi elevilor de la Colegiul din Mioveni, două mașini “școală”, extreme de utile pentru pregătirea lor practică.
Așa cum bine au subliniat atât domnul ministru Pricopie, cât și directorul general al Dacia Renault, domnul Nicolas Maure, modelul studiului în alternanță, respectiv a sistemului dual, în care elevii învață o săptămână teorie și în cealaltă săptămână fac practică, bine reprezentat în țări precum Austria, Franța sau Germania, este un model de învățământ eficient pe care trebuie să îl adoptăm în România.
Școlile postliceale și colegiile tehnice sunt extrem de importante, reprezentând oportunități de dezvoltare pentru tinerii care decid să aleagă o carieră tehnică. Mai mult, consider extrem de benefică ideea potrivit  căreia admiterea în acest tip de școli să se realizeze prin parteneriat direct cu angajatorii”, a afirmat deputatul social-democrat.
De asemenea, Chestorul Camerei Deputaților și-a arătat aprecierea pentru organizatorii evenimentului “Cupa Abilității”, desfășurat în Sala de Sport a Municipiului Curtea de Argeș. Mircea Drăghici și Remus Pricopie au invitat premiații acestui eveniment sportiv să viziteze, pe 1 iunie anul acesta, sediul Ministerului Educației din Capitală.
“M-am bucurat să particip alături de Ministrul Educației și de reprezentanții autorităților publice locale la evenimentul destinat învățământului special din județul Argeș. Copiii cu cerințe educaționale speciale reprezintă o categorie de elevi cărora le-am acordat întregul meu interes, implicarea societății în conștientizarea asupra nevoilor acestui domeniu, a drepturilor și nevoilor persoanelor cu dizabilități fiind esențială pentru integrarea lor în comunitate”, a subliniat deputatul argeșean.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI