Mircea Andrei, preşedintele Partidului pentru Argeş şi Muscel: Argeşul trebuie să îşi producă singur banii, dar mai ales locurile de muncă!

Bugetul pe acest an, făcut public de preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, pare unul de austeritate, dovadă şi lipsa proiectelor mari din infrastructură.

 

Prezent la dezbaterea bugetului, Mircea Andrei, preşedintele Partidului pentru Argeş şi Muscel (PAM), s-a declarat şi el total nemulţumit de modul cum a fost croit bugetul, dar mai ales de neimplicarea Consiliului Judeţean în dezvoltarea judeţului. „Mici cârpeli de drumuri, bani de salarii, asistenţă socială sau reparaţiile pe la câteva spitale nu sunt menite să aducă un plus valoare Argeşului şi să crească nivelul de trai al cetăţenilor”, a declarat Mircea Andrei.

Liderul PAM consideră că sunt şi alte variante ca Argeşul să se dezvolte, iar CJ, ca şi instituţie, nu trebuie să stea doar cu mâna întinsă după bani de la Guvern sau din taxe ca să repare un drum, ci poate să facă singur profit.
„Conform bugetului, în Argeş anul acesta nu se dezvoltă nimic, ci doar se supravieţuieşte. Cunosc faptul că un Consiliu Judeţean poate fi un actor economic pe piaţa comercială, adică are dreptul la propriile investiţii şi aici nu mă refer la drumuri. Spre exemplu, CJ Argeş are o rezervă de 600.000 de euro, bani trecuţi în rezerva de excedent. De ce nu sunt investiţi? Este adevărat că anul acesta avem două campanii electorale, dar nu cred că „două – trei” urne vor costa 600.000 de euro… Multe Consilii Judeţene din ţară au făcut astfel de investiţii şi aşa şi-au creat surse de profit permanent. 500.000 de euro investiţi aşa cum trebuie pot creea sute de locuri de muncă, dar şi un profit semnificativ pentru CJ. Deci legea ne permite, însă trebuie să mai existe şi voinţă, pentru că aşa vom avea un buget de austeritate în fiecare an. În concluzie, Argeşul trebuie să îşi producă singur banii, dar mai ales locurile de muncă!”, a mai spus liderul PAM. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.