Mamele care adoptă copii mai mari de doi ani vor primi un concediu de acomodare de un an şi o indemnizaţie lunară de 1.700 de lei

875 views

Se schimbă Legea Adopţiei! Mamele care adoptă copii mai mari de doi ani ar putea primi un concediu de acomodare de un an şi în această perioadă vor primi lunar şi o indemnizaţie de 1.700 de lei din partea statului.

Modificările aduse Legii Adopției au fost aprobate în comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților şi așteaptă votul final în Camera Deputaților.

Până acum potrivit Legii Adopţiei, mamele care adoptau un copil mai mare de doi ani puteau să stea cu el acasă doar şase luni din momentul în care l-au primit în familie.

Dacă modificările aduse Legii Adopţiei vor fi aprobate, mamele vor primi concediu de acomodare de un an, care însă nu va fi plătit de patron, banii venind din bugetul asisgurărilor sociale. Concediul se acordă la cererea mamei, pe perioada pe care o doreşte mama.

În cazul familiilor care adoptă copii mai mici de doi ani, se aplică în continuare Legea în vigoare, adică indemnizaţia de creştere a copilului. Fiecare familie care doreşte să adopte un copil trebuie să urmeze cursuri la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din judeţul de reşedinţă. După ce termină cursurile, familia primeşte un atestat care îi oferă dreptul să adopte un copil, act valabil doi ani.

Comments

comments