Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi liderii Sanitas au semnat contractul colectiv de muncă pe ramură

0
194

Sorina Pintea, ministrul Sănătății și reprezentanții sindicatelor din Sănătate au semnat sâmbătă după- amiază Contractul Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate.

Este primul contract de munca semnat dupa legea salarizării. Documentul este important pentru ca stabileste ajustări legate de drepturile și îndatoririle salariaților, armonizandu- le cu noile prevederi legale. Contractul Colectiv de muncă preia si noul regulament de sporuri. În anul 2018, am desemnat o comisie care a reluat negocierile cu sindicatele, acestea fiind suspendate din 2016„, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Contractul colectiv de muncă este documentul care stabilește drepturile și obligațiile, timpul de muncă și cel de odihnă ce revin salariaților din unitățile sanitare.

Contractul colectiv de muncă este un instrument important pentru asigurarea unui nivel corespunzător de protecție socială a salariaților. Contract colectiv de munca la nivel naţional asigură garanţii pentru încheierea contractelor colective de muncă la nivel de unităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here