Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, marţi, 2 mai, că urmează să reorganizeze centrele de transfuzii prin achiziţionarea unor echipamente noi atât pentru testarea, cât şi pentru recoltarea sângelui. Reprezentanţii centrelor de transfuzii fac apel, în permanenţă, către cetăţeni să doneze având în vedere că în unităţile medicale este criza de sânge.

“Avem permanenţă la toate centrele de sânge, din păcate, nu se face donare în zilele libere. Avem pregătită o reorganizare a centrelor de transfuzie, însă acest lucru mai durează pentru că avem nevoie şi de echipamente pe care le vom cumpăra pentru testarea sângelui, nu vorbim numai despre recoltare. Vrem să aducem centrele de transfuzie, cele care vor fi desemnate pentru a face testare pentru România, să le aducem la standardele europene, în aşa fel încât şi zona de sânge să fie securizată”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Toţi cei care donează beneficiază de o zi liberă de la muncă, de şapte bonuri de masă şi de o reducere de 50% pentru transportul cu RATB-ul şi metroul.

Comments

comments