Furtuni cu ploi torenţiale şi tornade se vor abate peste România

0
1166

Meteorologii de la AccuWeather au emis un avertisment de vreme rea în unele părți din Europa de Est și din Peninsula Balcanică, inclusiv în România. Potrivit acestora, în această săptămână sunt aşteptate câteva zile de furtuni puternice însoțite de fulgere și ploi torenţiale din nordul Greciei spre Polonia, Belarus și vestul Ucrainei. Fenomenele meteo de cea mai mare intensitate vor afecta însă Serbia, vestul României, Ungaria, estul Slovaciei și sud-vestul Ucrainei, potrivit accuweather.com.

Din cauza cantităţilor mari de precipitaţii există riscul apariţiei inundaţiilor, iar rafalele puternice de vânt pot duce la întreruperi ale alimentării cu energie electrică. Cele mai puternice furtuni vor fi capabile să producă grindină și chiar tornade.

“€Cea mai mare amenințare va fi după-amiază și seara. Cel mai mare risc pentru tornade se va extinde din nord-estul Serbiei până regiunea de frontieră a Ungariei și României” a spus  meteorologul Tyles Roys. Potrivit acestuia, oraşele cele mai afectate vor fi Belgradul, Timişoara şi Budapesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here