Ministrul Sănătății: ”În cazul elevei cu meningită din Piteşti nu există pericolul ca cineva să fi luat boala de la ea”. Meningita meningococică depistată la pacienta de 16 an, elevă la Colegiul ”Zinca Golescu” din Pitești nu este de acelaşi tip cu meningita în urma căreia a decedat eleva de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, a declarat, joi, 16 mai, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

„Nu este cazul de panică, pentru că în România au fost înregistrate doar cazuri izolate, fără legătură între ele. Avem pacienta de la Liceul „Gheorghe Lazăr”, pacienta din Vaslui, fata din Botoşani şi acum eleva din Piteşti. În România sunt diagnosticate anual câteva zeci de cazuri, cu circa 20% decese. Meningita meningococică depistată la această pacienta din Argeş nu este acelaşi lucru cu meningita menigococică pe care a contactat-o fata care a decedat de la Liceul ”Lazăr””, a declarat ministrul Sănătății, conform digi24.ro.

Potrivit ministrului Sănătății, în cazul pacientei cu meningită din Piteşti nu există pericolul ca cineva să fi luat boala de la ea.

DSP Argeș a întreprins următoarele măsuri: ”S-a raportat cazul la Centrul Național de Supraveghere și Control Boli Transmisibile București. S-a luat legătura telefonic cu medicul de familie, cu conducerea liceului, cu medicul școlar al liceului, cu Spitalul de Pediatrie Pitești, cu Serviciul Județean de Ambulanță Argeș, în vederea depistării tuturor contacților și instituirea chimioprofilaxiei cu antibiotic achiziționat și distribuit de DSP Argeș, în aceeași zi, începând cu orele 15.00. Până în data de 16.05.2019, orele 14.00, a fost confirmată de medicul de familie și medicul școlar administrarea tratamentului profilactic pentru: doi membri de familie, 39 de elevi, 12 cadre didactice și auxiliare de la unitatea de învățământ, precum și pentru 15 persoane din cadrul personalului medico-sanitar și auxiliar de la Spitalul de Pediatrie Pitești și SJA Argeș”, transmit reprezentanții DSP Argeș.

Comments

comments