Ministrul Ion Ştefan a cerut controale la sânge la toate investițiile finanţate prin PNDL I și PNDL II

Ministrul Ion Ştefan a cerut controale la sânge la toate investițiile finanţate prin PNDL I și PNDL II. 300 de inspectori din Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) vor fi, începând miercuri, 4 decembrie, pe teren, pentru verificarea modului în care au fost făcute mai multe investiții finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (etapele I şi II).

Controalele tematice au fost solicitate de noul ministrul al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan: ”Trebuie să știm clar dacă lucrările executate pe PNDL I și PNDL II sunt conforme cu proiectele aprobate. Vor fi verificate toate proiectele pentru care sunt trimise cereri de plată. Grija noastră este pentru cheltuirea eficientă a banului public și pentru investiții calitative, necesare comunităților din întreaga țară. Dacă toate aceste controale vor arăta că proiectele au fost respectate, facturile vor fi plătite fără nicio ezitare. Am cerut inspectorilor ISC din întreaga țară să realizeze controale în teren, nu din pix, pentru că au o datorie morală față de cetățeni. În paralel, echipele ministeriale de control vor continua verificările, pentru a ne asigura că lucrările realizate prin PNDL I și II sunt conforme. Spun răspicat că, acolo unde se vor găsi nereguli, plățile nu se vor face, iar responsabilii județeni vor fi trași la răspundere.”

Inspectorii ISC vor verifica obiectivele în ordinea în care au fost depuse solicitările la plată. În paralel, reprezentanți ai Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) vor continua controalele în teren pentru a se asigura de calitatea lucrărilor și de faptul că toate contractele au fost respectate.

Se verifică, cu prioritate, lucrările la obiectivele de investiţii pentru care au fost trimise cereri de plată şi unde s-au semnalat probleme, dar inspectorii au în vedere toate investițiile, deci şi cele mai vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here