Ministrul Energiei, Andrei Gerea: Nu vor fi probleme cu asigurarea gazului la iarnă

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a dat asigurări românilor că nu vor fi probleme cu asigurarea gazului în această iarnă, în ciuda situaţiei tensionate din regiune. Andrei Gerea a arătat că România și-a redus procentul de gaze importate, ceea ce oferă o anumită independență energetică. În acelaşi timp, țara noastră a crescut cantitatea de gaze stocate și producția internă. 

Ministrul argeșean a mai declarat că, din punct de vedere al asigurării necesarului de gaz, perioada cea mai dificilă este atunci când se înregistrează timp de mai multe zile temperaturi sub minus 15 Grade Celsius, dar în general România este pregătită să facă faţă unei ierni normale, având în vedere cantităţile de gaze stocate şi cele din producţie proprie.

”Iarna trecută situaţia din regiune nu era aşa de tensionată, dar am avut importuri reduse în medie cu 30%. Pe fondul acesta, sigur, ne luăm măsuri de precauţie. Am reuşit să facem faţă pentru că a fost o premieră pentru România această reducere drastică din punct de vedere procentual a importurilor. Avem măsuri de rezervă, avem un program de protecţie care, coroborat cu cantitatea care va fi stocată până la sfârşitul anului, cu creşterea capacităţii de extracţie la nevoie, eu spun că nu vom avea probleme nici în această iarnă. Aceste măsuri de urgenţă prevăd la un moment dat şi oprirea anumitor consumatori mari industriali pe o perioadă de timp, în situațiile cele mai dificile”, a declarat ministrul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, vineri, 3 iulie, în cadrul unei vizite la Combinatul ArcelorMittal din Galaţi.

Tot vineri, 3 iulie, în Brăila, ministrul Andrei Gerea a participat la inaugurarea primei centrale cu panouri fotovoltaice a societății Electrocentrale Grup SA din România, o investiție de 2,4 milioane de euro. Parcul solar are o suprafață de circa patru hectare, cuprinde 7.182 de panouri și are o capacitate de 1,7 MW. Societatea Electrocentrale Grup SA s-a înființat în anul 2013 prin divizarea parțială a societății Termoelectrica SA, înainte de intrarea în procedura de dizolvare a acestei foste firme de interes public, conform angajamentelor asumate de statul român față de organismele financiare internaționale.

Departamentul de comunicare al ALDE Argeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.