Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că părinţii elevilor nu sunt obligaţi să completeze formularul prin care își dau acordul în legătură cu testarea copiilor care prezintă simptome specifice bolii COVID-19 la şcoală. Elevii care au simptome trebuie să stea acasă 14 zile.

“Formularul nu este obligatoriu, formularul vizează exclusiv elevii care, din păcate, ar putea prezenta simptome, și doar în cazul în care acele simptome sunt confirmate, deci elevul este confirmat ca fiind pozitiv, acel formular de testare vizează și părinții contacților direcți ai respectivului elev, părinți care trebuie să și dea acordul sau nu asupra acestui formular. Dacă își vor da acordul, el nu este obligatoriu, elevul va putea fi testat în școală dacă există cabinet medical. Dacă nu există cabinet medical, pentru că testarea este un act medical și nu unul educațional, elevul va putea fi testat de către DSP.

Dacă nu-și va da acordul, din păcate, elevul va avea restricționată pentru o perioadă de 14 zile participarea fizică în colectivitate”, a explicat ministrul Educației.

Comments

comments