Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi, totodată deputat de Piteşti, a anunţat oficial că micul românesc a fost salvat de la dispariţie. Acesta a informat că produsul poate fi fabricat de acum încolo fără probleme, până la atestarea lui ca produs tradiţional românesc, existând şi un acord încheiat în acest sens între Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului, Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. „Micul românesc este salvat.

Nu este niciun fel de problemă. Sigur, mai sunt câteva zile până când aşteptăm şi o decizie europeană în acest sens, dar, de la 1 ianuarie, când a intrat în vigoare regulamentul european, micul românesc se produce în continuare. Va exista în regulamentul european o excepţie pentru ingredientele care se regăsesc în micul românesc, dar va începe un proces de atestare a produsului ca fiind tradiţional românesc, un proces care va dura în jur de trei luni, şi după aceea nu cred că va mai fi niciun fel de problemă”, a afirmat Daniel Constantin. Ministrul Agriculturii a mai precizat că reprezentanţii Comisiei Europene au fost informaţi de acest lucru şi că se aşteaptă o decizie până la sfârşitul acestei săptămâni în ceea ce priveşte atestarea micului ca produs tradiţional românesc.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI