Ministerul Transporturilor a iniţiat procedura de achiziţie publică pentru proiectele de infrastructură de transport din regiunea Moldovei

0
445

Ministerul Transporturilor sprijină Compania Națională de Administrație a Investițiilor Rutiere (CNAIR) în demararea proiectelor prioritare de infrastructură de transport pentru regiunea Moldovei. Astfel, a fost inițiată procedura de achiziția publică pentru revizuirea studiului de fezabilitate și elaborarea proiectului tehnic pentru Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni (134 km), care va lega România de Republica Moldova. Documentaţia de atribuire a fost transmisă la ANAP, care are un termen de 10 zile lucrătoare pentru verificarea acesteia.

Regiunea Moldovei va fi conectată cu Muntenia prin drumurile de mare viteză:
Ploieşti – Buzău (65 km);
Buzău – Focşani (81 km);
Focşani – Bacău (109 km);
Bacău – Paşcani (81 km).

În acest moment, a fost demarată deja achiziția contractelor de elaborare a studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice pentru aceste drumuri. Documentația este în curs de verificare de către ANAP.

În plus, a fost ridicată suspendarea și în cazul contractului de revizuire a studiului de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș –・Ditrău. De asemenea, Tronsonul Ditrău –・Târgu Neamț (care va lega zona Moldovei de Transilvania) va fi supus procedurii de achiziție publică până la sfârșitul lunii noiembrie 2016.

Alte două proiecte care vor fi demarate pentru îmbunătăţirea infrastructurii în zonă sunt şi Varianta Ocolitoare a Municipiului Bârlad și Varianta Ocolitoare a Municipiului Suceava.

„€Mă bucur că deja am reușit să inițiem demersurile pentru mult așteptata autostradă ce leagă Moldova de celelalte regiuni ale României și România de Republica Moldova. Acesta este primul pas, dar – cred eu – și cel mai important, pentru a consolida infrastructura de transport și în zona Moldovei, ceea ce va determina dezvoltarea socio-economică a regiunii și legătura cu regiunile istorice ale țării: Moldova, Ardealul și Țara Românească. La împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire, vom avea multiple motive de sărbătoare, inclusiv interconectarea tuturor zonelor țării noastre prin infrastructura de transport „, a declarat Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe.

Informații suplimentare

Toate aceste proiecte vor fi licitate pentru Studiu de Fezabilitate, Proiect Tehnic şi Autorizaţie de Construcţie astfel încât proiectantul să aleagă o soluţie cât mai bună fără să ţină cont de eventualele constrângeri (precum adoptarea unor soluții tehnice ieftine) din partea antreprenorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here