Ministerul Muncii: Ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei vor fi plătite în prima parte a lunii octombrie

Tichetele de pensii cu ajutoarele pentru pensionarii cu venituri de sub 3.000 de lei au fost tipărite, iar banii vor ajunge începând cu prima jumătate a lunii octombrie, a anunțat marți Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), pe pagina oficială de Facebook.

Au fost tipărite tichetele de pensii cu ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei, banii vor ajunge începând cu prima jumătate a lunii octombrie. În prima jumătate a lunii octombrie va începe livrarea pensiilor prin mandat poştal, iar de pe 12 octombrie vor fi alimentate conturile pentru beneficiarii care au optat pentru încasarea pensiilor pe card”, conform ministerului.

Potrivit comunicatului, ajutoarele se acordă, în octombrie, după cum urmează:

  • în cuantum de 500 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 lei, inclusiv;
  • în cuantum de 400 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1.501 lei şi 2.000 lei, inclusiv;
  • în cuantum de 300 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 lei şi 3.000 lei, inclusiv.
    A doua tranșă a ajutorului pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei pe lună va fi livrată în octombrie împreună cu pensiile, așa cum prevede OUG nr. 168/2022. În acest sens, deja au fost tipărite tichetele care vor ajunge în cel mai scurt timp la beneficiari.
    În tichetele de pensii care ajung în octombrie este menționat și cuantumul ajutorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.