Ministerul Energiei pregăteşte o schemă de ajutor pentru IMM-uri

0
191

Ministerul Energiei pregăteşte o schemă de ajutor pentru IMM-uri. Ministerul Energiei pregăteşte o schemă de ajutor pentru IMM-uri, ca să facă faţă crizei preţurilor la gazele naturale, ce urcă semnificativ la nivel global.

Anunţul a fost făcut de ministrul Virgil Popescu astăzi, la lansarea „Cartei Albe a IMM-urilor din România”, o cercetare despre problemele micilor firme în pandemie, dar si despre soluţiile găsite de antreprenori.

Pregătirea și menținerea angajaților, scăderea cererii interne și concurența neloială reprezintă alte provocări cu care se confruntă reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii din România.

În privința fondurilor pe care le au IMM-urile, cercetarea a arătat că 4 din 10 se autofinanțează, iar în acest an va crește numărul celor care vor accesa fondurile europene, spune președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu.

„Două lucruri îmbucurătoare: în 2021, 6 din 10 întreprinzători intenționează să acceseze fonduri structurale. Practic, numărul se dublează față de 2020. Şi, de asemenea, un lucru îmbucurător – a scăzut numărul companiilor care se autofinanțează, numai 4 din 10 se autofinanţează de undeva de la 6 din 10, câte erau în 2020. Reporter: Ministrul energiei, Virgil Popescu, a anunțat că se lucrează la o schemă de ajutor de stat pentru întreprinderile mici și mijlocii, în contextul crizei prețurilor la energie. Aceasta ar urma să fie aplicată începând cu 18 noiembrie” a declarat Florin Jianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here