Ministerul Apărării Naționale recrutează militari. Cum te poți înscrie

Ministerul Apărării Naţionale a anunțat că se va organiza un curs de formare a subofiţerilor în activitate – arma Informații pentru apărare, specialitatea Informaţii militare, anul şcolar 2020-2021. Astfel, au fost scoase la concurs 21 de locuri pentru subofițeri și pot candida SGP (soldaţi/gradaţi profesionişti) fie în activitate, cât şi civili, dar şi din structurile de informaţii ale MApN.

Potrivit informațiilor sunt 5 locuri repartizate în unităţi militare ale Statului Major al Forţelor Terestre pentru care pot candida şi militari, dar şi civili. Apoi mai sunt 16 locuri pentru structurile de informaţii ale MApN, repartizate în unităţi militare din Bucureşti (8), Piteşti (6) şi Oradea (2) care pot fi acceste exclusiv de militari.

Vârsta maximă a candidaţilor este de cel mult 45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie la finalizarea cursului de formare care durează 5 luni şi se desfăşoară la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”.

Candidaţii se pot înscrie până pe 22 ianurie a birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector. Între 25 şi 29 ianuarie se realizează selecţia aptitudinală a candidaţilor înscrişi (evaluare psihologică, evaluarea capacităţii motrice şi interviul de evaluare finală), iar cei declaraţi „Admis” vor trece prin testarea medicală.

Candidaţii declaraţi „Apt” la examinarea medicală vor avea cel mult două săptămâni pentru întocmirea dosarelor. În fine, în intervalul 22-26 februarie se va realiza ierarhizarea candidaţilor, iar cursurile efective sunt demarate la începutul lunii martie.

Mai multe detalii pentru înscriere pe https://www.mapn.ro/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here