Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale sărbătoreşte Ziua Mondială a Alimentaţiei (ZMA) în data de 16 octombrie 2015, anul acesta aniversându-se 70 de ani de la înființarea Food and Alimentation Organisation (FAO – 16 Octombrie 1945).

Tema din acest an, propusă de FAO pentru ZMA 2015, este „Protecția socială și agricultura: întreruperea ciclului sărăciei în mediul rural”.

Pentru a celebra Ziua Mondială a Alimentaţiei 2015, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, organizează de vineri, 16 octombrie 2015, şi până duminică, 18 octombrie ora 16.00, în curtea instituţiei, o expoziţie cu vânzare de produse agro-alimentare la care vor participa producători agricoli din mai multe regiuni ale ţării. Astfel, vor fi expuse produse din pește, din carne şi din lapte (caş, brânză, urdă etc.), produse apicole, sarmale din Botiza, Maramureş, palinca, siropuri, gemuri, dulceţuri, Magiunul de prune Topoloveni.

Târgul organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Alimentației 2015 va fi deschis vineri, 16 octombrie la ora 9.30, de către Secretarul de stat Ioan Uțiu.

***
Ziua Mondială a Alimentaţiei are scopul de a sensibiliza opinia publică internaţională asupra problemei foametei şi a malnutriţiei în lume şi are ca obiectiv principal combaterea acestui fenomen la nivel global, prin implicarea a cât mai multor persoane, prin diverse acţiuni. Potrivit unui raport realizat de FAO, în prezent, circa un miliard de oameni din ţările în curs de dezvoltare trăiesc în sărăcie extremă iar 78% dintre aceştia trăiesc în mediul rural, unde agricultura este principalul motor de creştere a economiei rurale şi în unele cazuri, a economiei, per ansamblu. 

Comments

comments