Militarii aflaţi în misiuni de luptă vor fi asiguraţi

Două companii au câştigat licitaţia organizată de Ministerul Apărării Naţionale.

Astfel, Asirom VIG și Forte Asigurări vor încasa 1,01 milioane de lei în contul asigurărilor de viață încheiate pentru militarii români aflați în misiuni de luptă, pe o perioadă de patru ani.

Suma asigurată pentru riscul de deces al personalului MApN care va executa misiuni de luptă este de cel puțin 80.000 de euro, potrivit datelor din caietul de sarcini. În cazul riscului de invaliditate de gradul I și II, polița de asigurare va fi de minimum 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de cel puțin 40.000 euro.

Totodată, limita de răspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de îmbolnăvire, pe timpul și din cauza acțiunilor de luptă, care au ca rezultat mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale/afecțiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv.

Asigurătorii vor acoperi cheltuielile cu repatrierea în cuantum de până la 14.000 euro, dacă se face dovada acestor cheltuieli, cele pentru spitalizare și tratament ambulatoriu – 60 euro/zi, dar nu mai mult de 90 zile și mai puțin de trei zile și cele pentru medicamente și tratament în sumă de până la 6.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.