Mihai Tudor, consilier local PNL: Vinovaţi de plata celor 57 de miliarde de lei vechi de la Termoficare nu pot fi alţii decât Tudor Pendiuc, Cornel Ionică şi majoritatea PSD din Consiliul local Piteşti

Matrapazlâcurile făcute în Primăria Pitești de-a lungul timpului, de cei care au condus-o, primar şi viceprimari, vor fi plătite foarte scump de toţi piteştenii, mulţi ani de acum înainte, este de părere consilierul local PNL Mihai Tudor.

O dovadă în acest sens este că în termen de trei luni: iulie, august şi septembrie 2015, pentru neregulile de la S.C. Termoficare 2000 S.A., Primăria Pitești trebuie să plătească peste 57 de miliarde de lei vechi.

Unul dintre politicienii care a tras încă de acum mulţi ani un semnal de alarmă despre jaful de la S.C. Termoficare 2000 S.A. a fost consilierul local Mihai Tudor. Atunci nu l-a ascultat nimeni, acum însă timpul i-a dat dreptate prin tot ce a spus.

Mihai Tudor, consilier local PNL: “Încă din anii 2005 -2006 am tras numeroase semnale de alarmă, prin interpelări, şedinţe extraordinare ale Consiliului local cu privire la situaţia fostei societăţi de temoficare a municipiului Piteşti, S.C. Termoficare 2000 S.A..
Din păcate nu am fost ascultat, deoarece primarul Tudor Pendiuc, cu majoritatea PSD din Consiliul local, au avut alte interese, dovadă şi unde s-a ajuns la această dată. Am avut dreptate încă de pe atunci, iar societatea a intrat în faliment cu datorii uriaşe de peste 70 de milioane de euro.
În 2012, în timpul campaniei electorale, dar şi ulterior, am spus că aceşti bani vor fi platiţi din bugetul Consiliului local, adică de noi toţi piteştenii. Am fost combătut foarte tare atunci de primarul Pendiuc şi viceprimarul Cornel Ionică, cei doi spunând că aşa ceva nu se va întâmpla şi că eu nu ştiu despre ce vorbesc.
Iată că din nou am avut dreptate şi o sumă de peste 57 de miliarde de lei vechi va trebui plătită imediat. La acestă sumă se mai adaugă şi terenul fostului CET Sud, pierdut şi el în urma unei decizii judecătoreşti, teren evaluat la circa 25 de miliarde de lei vechi. Dar asta nu este totul pentru că vor mai veni şi altele la plată…
Din păcate, fără o strategie coerentă în domeniul termoficării în Piteşti, pentru următorii ani, vom asista, mai mult ca sigur, şi la falimentul actualei SC Termo Calor S.A. . După cum se cunoaşte, eu, în calitate de consilier local, am demisionat luna trecută din AGA acestei societăţi, tocmai pentru a trage încă un semnal de alarmă cu privire la viitorul SC Termo Calor S.A..
În concluzie, vinovaţi pentru plata celor 57 de miliarde de lei vechi de la Termoficare nu pot fi alţii decât Tudor Pendiuc, Cornel Ionică şi majoritate PSD din Consiliul local, care a permis să se ajungă aici”, ne-a declarat consilierul PNL Mihai Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here