Prezent în emisiunea “Subiect de presă“ de la Antena 3 Piteşti, preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă, a vorbit despre scandalul excluderii din partid a lui Dorin Mărăşoiu, dar şi despre cine va candidat la primăria Călineşti.

Pe 14 februarie, PSD a decis să îl excludă din rândurile sale pe fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Dorin Mărăşoiu. Acesta a fost acuzat că a încercat să convingă mai mulţi primari să plece cu el la Pro România. Respectivii primari l-au „turnat” însă la partid, iar conducerea PSD Argeş a decis să nu îl mai accepte între ei pe „trădător”.

Nimeni nu a avut nimic cu domnul Mărăşoiu, dânsul a ales calea aceasta! Noi doar l-am ajutat să aleagă calea dorită. După o competiţie în care am spus cu toţii că pornim de la momentul zero şi încercăm să ducem mai departe tot ce înseamnă valoare în partid, domnia sa a înţeles că partidul este obligat să îi acorde o şansă pentru a candida nu ştiu pe unde, pe unde vrea domnia sa. Pur şi simplu, el a mers pe ideea de a-şi reconstrui în altă parte imaginea politică. Decizia îi aparţine! Noi l-am ajutat să îşi reconstruiască imaginea politică acolo unde îşi doreşte, pentru că este anormal să fi în interiorul unui partid şi să vorbeşti cu primari şi viceprimari „veniţi alături de mine la partidul X”. Chiar dacă putem discuta că acest partid face parte tot din stânga şi ar putea fi aliat… Dacă acesta este un comportament normal pentru un membru de partid, atunci greşeala ne aparţine… Dar eu nu cred că am greşit! Cine face ca el, ca el să păţească! Mai sunt doar trei luni până la alegerile locale şi în perioada aceasta trebuie să luăm deciziile cele mai bune pentru partid şi nu pentru individ (…). Toată nemulţumirea domnului Mărăşoiu a pornit de la faptul că îşi dorea o candidatură la Călineşti, iar sondajele arătau că lucrurile stau foarte, foarte rău în ce îl priveşte. La experienţa lui nu a înţeles că nu putea merge acolo aşa, dintr-o dată, să candideze pe persoană fizică fără o decizie a partidului! A avut şi o discuţie cu mine în care mi-a cerut să merg să îl numesc preşedinte interimar la Călineşti. I-am spus că atât timp cât sunt preşedinte o decizie de acest tip nu voi lua de unul singur. La urma urmei, şi eu sunt dependent de nişte voturi, iar cei din partid aşteaptă din partea mea echilibru şi în niciun caz să numesc peste nopate pe nu ştiu cine candidat. El a mai făcut şi nişte afirmaţii că un ex-peremist din localitate respectivă va fi candidatul PSD-ului la primărie. Îl anunţ pe această cale că nu va fi candidatul nostru acel ex-PRM, pentru că la mine prietenia este în afara partidului. În interiorul partidului altele sunt valorile care trebuie să conteze!”, a declarat Ion Mînzînă.

Cel la care liderul PSD Argeş face referire este Mihai Georgescu, fost membru PRM, actualmente la ALDE.

Comments

comments