Mihai Coteț câștigă alegerile la PNL Pitești în același mod în care a făcut-o și Tofan

Istorie cu repetiție! În vara anului trecut, Gelu Tofan și Mihai Coteț intrau în lupta pentru șefia PNL Pitești. A câștigat Tofan, iar Coteț i-a adus o serie de acuze privind măsluirea procesului de vot. După schimbarea conducerii PNL Argeș, alegerile de la Pitești vor fi refăcute, acestea desfășurându-se sâmbătă, 12 martie. În cursă au intrat notărița Ana Stan și din nou Mihai Coteț. Cu o zi înaintea alegerilor, notărița și-a retras candidatura, acuzându-l pe Coteț exact de aceleași nereguli pe care acesta le sesiza anul trecut la adresa lui Tofan. Redăm mai jos acuzațiile aduse de Ana Stan lui Coteț, dar și ale acestuia aduse lui Tofan.

Ana Stan, 11.03.2022:Stimați membri ai PNL Pitești, după cum bine știți, mi-am depus candidatura pentru alegerile interne din data de 12.03.2022, pentru funcția de președinte al BPL al PNL Pitești, la îndemnul multora dintre dumneavoastră.

În perioada parcursă de la anunțarea intenției de a candida, am constatat o serie de nereguli în procesul de organizare a alegerilor, nereguli pe care le-am semnalat atât verbal cât și în scris conducerii partidului. Din păcate nu am observat nicio intenție reală de reglementare a cadrului legal în care urma să se desfășoare alegerile din 12.03.2022, așa încât mă văd nevoită să expun acum câteva considerații care îmi dau suficiente motive să fiu neîncrezătoare în ceea ce privește corectitudinea alegerilor:

A fost eliminat un număr important de membri ( aproximativ 200 ) din listele electorale, în special membri care au aderat la partid în anii 2019-2021, adică exact perioada ultimelor patru campanii electorale în care eu am fost implicată activ, întâmplător sau nu, o mare parte dintre aceste persoane fiind recomandate de mine pentru a deveni membri de partid și alături de care am participat efectiv la numeroase campanii electorale.

Deși am cerut insistent să se verifice situația reală din baza de date myPNL ( verificarea adeziunilor și a deciziilor de validare a acestora, a cotizațiilor achitate, precum și situația radierilor de drept a membrilor și verificarea prin comparație a componenței CCL Pitești de la ultimele alegeri cu componența CCL Pitești conform ultimului convocator și motivarea în scris a eventualelor neconcordanțe), acest lucru nu s-a întâmplat, ba mai mult, listele au suferit modificări chiar și de la o zi la alta, fapt ce îmi întărește suspiciunea că alegerile sunt câștigate a priori de cel care stăpânește la baza de date a partidului în momentul organizării competiției interne. Comisia de organizare a alegerilor a fost constituită nelegal, cu încălcarea prevederilor art. 18 punctele 4-6 din ROLJ.

În plus, comisia și-a desfășurat activitatea ignorând principiile imparțialității, al adevărului și al echității, acționând în mod discriminatoriu față de mine, favorizându-l pe celălalt candidat, probabil pe criterii de prietenie sau alte afinități decât cele de competență și etică. Pe lângă motivele de mai sus, am în vedere nenumărate alte nereguli, pe care aș putea să le prezint ulterior.

Am intrat în competiția internă, încredințată fiind că cel mai bun urma să câștige. Din păcate, în scurt timp am constatat că nu este o competiție cinstită și urma să particip la validarea unei victorii aranjate.

Refuz să particip la acest joc doar pentru a simula respectarea democrației în partid, îl voi lăsa pe domnul Mihai Coteț să creadă că este un învingător, iar timpul va dovedi dacă acest obicei de a „ne fura căciula” este dăunător sau nu evoluției pozitive a PNL. Acest lucru va fi dovedit la viitoarele alegeri locale și parlamentare din anul 2024. În concluzie, vă aduc la cunoștință, pe această cale, că nu voi participa la aceste alegeri, pe care le consider netransparente, nedemocratice și incorecte, drept pentru care renunț la a mai candida”.

Mihai Coteț, 4.07.2021: Alegerile de astăzi de la PNL Pitești au fost o nouă mascaradă operată de președintele PNL Argeș, Adrian Miutescu și Gelu Tofan. Voi contesta alegerile pentru că, în mod evident, acestea au fost fraudate. Eu trebuie să fac asta, oamenii care au fost azi alături de mine îmi cer să fac asta.

Cu ajutorul unei firme de pază, Gelu Tofan nu a permis accesul în sală a zeci de membri din baza de date, cu cotizația plătită. De asemenea, accesul presei a fost interzis, lucru fără precedent, chiar și la PSD! Au votat oameni care nu au fost membri PNL la 31 decembrie 2020 si oameni care, probabil, sunt membri de câteva zile.

În schimb nu li s-a permis unor membri vechi să voteze, deși s-au prezentat cu chitanțe care atestă plata cotizației, pe motiv că nu se găsesc pe convocatorul preparat la PNL Argeș. Pentru alții s-au făcut liste suplimentare, pentru aceștia din urmă…nu a mai fost loc. Între convocatorul furnizat de Secretariatul General și cel folosit azi de Miutescu&Tofan, sunt diferențe de sute de oameni: 1 433 vs 1 183

Pentru că nu a vrut să participe la acest surogat de alegeri, echipa mea nu și-a mai depus candidatura.

Organizației PNL Pitești i s-a furat încă o dată șansa de a deveni una respectabilă și credibilă, rămânând în continuare o anexă a PSD, fapt ce a îndepărtat liberalii și electoratul de organizația noastră.

Dar noi nu vom renunța! Această procedură va fi contestată. Am încredere în organismele interne, aceste alegeri vor fi invalidate. Stimați colegi liberali pitesteni, ne vom revedea în curând, la un nou vot pentru PNL Pitești!

Pentru că democrația nu strică, pentru că avem nevoie de alegeri corecte. Pentru că noi suntem membri ai Partidului Național Liberal!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here