Mihai Alexa este noul director al Uzinei Mecanică și Şasiuri Dacia. Începând din luna iunie, Uzina Mecanica și Șasiuri Dacia are un nou director. Mihai Alexa, cu o experiență de 35 de ani în cadrul companiei, va coordona activitățile celei mai complexe uzine a Groupe Renault, după diversitatea proceselor și a activităților, realizate cu contribuția a aproximativ 4000 de salariați. Mihai Alexa devine membru în comitetul de management al țării și îi raportează lui Christophe Dridi, președinte director general Dacia și director general Groupe Renault România.

„€Angajații și clienții sunt în centrul transformărilor uzinei Mecanica și Șasiuri Dacia. Suntem furnizor pentru 40 de uzine ale Alianței Renault Nissan Mitsubishi. Este o provocare zilnică. Alocarea de noi proiecte reprezintă o recunoaștere a faptului că echipele din România au demonstrat competențe și profesionalism. De-a lungul experienței mele în această uzină am interacționat cu cei mai mulți dintre angajați și cunosc foarte bine echipele. În ultimii zece ani, peste 3,8 milioane de motoare au fost fabricate de oameni pasionați și mândri că aceste produse sunt făcute în România. E necesar să rămânem competitivi pentru a proteja acest succes și a ne concentra pe viitor” a declarat Mihai Alexa.

Mihai Alexa este absolvent al Universității Politehnica din București, Facultatea de Științe și Ingineria Materialelor.

Și-a început parcursul profesional la Dacia în anul 1984. Până în 2008, a coordonat activitatea de uzinare și tratament termic al cutiilor de viteze și a fost șef proiect pentru cutia de viteze TL8. Ulterior, ocupă posturile de director adjunct Fabricație și Manager Calitate în relația cu furnizorii. În 2010 merge la Technocentre, în Franța, unde, timp de un an, este pilot Sinteză Performanță și Calitate Mecanică. Se întoarce în România și preia, pe rând, responsabilitățile de director Calitate, Fabricație ale Uzinei Mecanica și Șasiuri Dacia. Din 2017, Mihai Alexa devine director tehnic al aceleiași uzine, având în coordonare noile proiecte care țin de competitivitatea uzinei. Din luna februarie a acestui an a fost director interimar al uzinei, iar de la începutul lunii iunie conduce ansamblul activităților de mecanică al uzinei.

Uzina Mecanica și Șasiuri Dacia

Cea mai complexă uzină a Groupe Renault, la nivel mondial, în ceea ce priveşte procesele şi activităţile, înglobează o diversitate de tehnologii de fabricaţie. Folosește sistemul de producţie comun uzinelor Alianţei Renault Nissan Mitsubishi – Alliance Production Way (APW). În prezent, 80% producţie merge la export.
În anul 2018, Uzina Mecanica și Șasiuri Dacia a produs:
559 000 de motoare (0,9 TCe, 1,4, 1,6)
439 000 de cutii de viteze
747 000 de sasiuri

La finalul anului trecut, a fost introdus un nou motor în producție, TCe 100, un simbol al expertizei Aliantei. Noul motor este pe benzină, are o capacitate cilindrică de 1 l, dezvoltă o putere de 100 CP și are un cuplu de 160Nm.

Din 1999 până în prezent, investițiile realizate pe platforma industrială de la Mioveni se ridică la 2,5 miliarde de euro.

Groupe Renault România

Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,76 milioane de vehicule în 2017. Mizează pe complementariatea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi Lada), pe vehiculul electric şi pe Alianţa sa unică cu Nissan şi Mitsubishi. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. Groupe Renault integrează în România toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări diferite pentru: studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. În 2017 Groupe Renault România a avut o cifră de afaceri de 5,7 miliarde de euro. Aflat în centrul gamei Global Access (din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industrială de la Mioveni), Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault. Cei 17.700 de angajaţi ai Groupe Renault România inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.

Comments

comments