„Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. …. din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, …. îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aleşii locali respectivi să îşi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor”. Asta stipula faimoasa ordonanţă despre care s-a spus că favorizează „traseiştii”, iar termenul limită până la care doritorii îşi pot exprima opţiunea este marţi, 14 octombrie.

 

15 primari au trecut la PSD, iar 4 au rămas independenţi

Trăgând linie şi adunând, cu mici rezerve în ce priveşte posibilitatea ca vreunul să se răzgândească în ultima clipă, în Argeş au ales să „se elibereze” de rigorile partidelor în numele cărora au fost aleşi 19 primari. Ca destinaţie finală, 15 dintre ei au trecut la PSD, iar 4 au rămas independenţi. Cel mai mult a pierdut, cu acest prilej, PDL-ul – 10 edili locali, dar şi PNL- 6. UNPR a rămas fără un primar, iar PPDD-ul lui Diaconescu – fără 2.
PSD Argeş l-a „recuperat” pe Mircea Păuna de la Muşăteşti, luându-l înapoi de la PDL, alături de care, tot de la PDL, au mai venit şi primarul de la Teiu – Dumitru Florin şi primarul de la Uda – Florian Maria, Liviu Poşircă – Vultureşti, Ion Sandu – Davideşti şi Irinel Georgescu – Dobreşti. Pe ultima sută de metri a trecut la PSD şi Niculae Dochinoiu, primarul din Vedea, iar o înţelegere de culise, după debarcarea primarului Liviu Năstase de către ANI din fotoliul de primar, a „închinat” întreaga conducere a comunei tot PSD-ului.
Ştefan Benonie – de la Aninoasa şi Vasile Dina – Valea Danului au dat PPDD-ul lui Dan Diaconescu pentru PSD.
De la PNL au semnat pentru PSD Argeş primarii Aurelian Maria – Drăganu, Gheorghe Ionescu – Călineşti, Dumitru Doru Slătineanu – Tigveni, Cristian Dică Hristu – Vlădeşti, Niculaie Dragnea – Băiculeşti şi Bebe Ivan – Băbana.
Pedeliştii Ion Baicea – Costeşti, Iulian Miu – Ungheni şi Florin Frătică – Bradu, la fel ca şi fostul UNPR-ist de la Berevoeşti – Gigel Fănel Proca au decis să rămână independenţi.
Ţinând cont că întreaga mişcare de trupe a fost regizată în vederea recrutării a cât mai mulţi primari ca vectori de acţiune în campania electorală pentru Preşedinţie şi, de obicei, întreaga comunitate votează după opţiunea primarului, iată care ar putea fi harta votului din 2 noiembrie, în noua configuraţie: PSD+UNPR – primari în 76 de comune, ACL (PDL+PNL) doar 21, PP-DD -1, independenţi – 4.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI