La iniţiativa Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali, organism creat în 1899, ziua de 12 mai devine Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali, în cinstea zilei de naştere a fondatoarei primei şcoli laice de asistenţi medicali din lume, Florence Nightingale.

“Prin marcarea acestei zile Organizaţia Mondială a Sănătăţii vrea să atragă atenţia asupra acestui serviciu care are o importanţă covârşitoare în îngrijirea pacienţilor. Aflaţi în contact direct şi permanent cu persoanele cu probleme de sănătate, asistenţii medicali sunt puşi de multe ori, în faţa unor situaţii complexe cărora trebuie să le facă faţă şi reprezintă,prin munca lor o verigă importantă în drumul pacientului către redobândirea stării de sănătate.
Adresez tuturor asistenţilor medicali urări de sănătate, realizări personale şi profesionale şi îi asigur de întreaga mea consideraţie şi respect pentru munca pe care cu talent şi dăruire o depun pentru îngrijirea şi salvarea vieţilor omeneşti!”, a scris preşedintele CJ pe pagina sa de Facebook.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI