Îndurerată familie,

Cu profundă durere creştinească am aflat vestea trecerii la cele veşnice a Comandorului Ginel Claudiu Crăcănel, care și-a pierdut viaţa în urma prăbuşirii elicopterului SMURD, în accidentul aviatic din data de 15 decembrie, alături de alți 3 camarazi.

Drag fiu al Argeșului, născut în localitatea Mioveni, din părinții Mircea și Cecilia, având o soră, Anca, au format o familie creștin-ortodoxă, în care valorile și dragostea față de aproapele erau propovăduite permanent. Nu putem să uităm devotamentul și dragostea pe care tatăl celui plecat, prea devreme dintre noi, o are față de Catedrala cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, unde, alături de soție și cei doi copii, au vegheat la lucrările derulate de-a lungul timpului.

Comandorul Ginel Claudiu Crăcănel, a urmat Liceul Militar din Craiova, Institutul Militar de Aviație din Buzău, Facultatea de Aviație în anul 1996. În perioada 2001-2014, a îndeplinit funcția de pilot șef, commandant de echipaj, ofițer specialist, comandant echipaj zbor în cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Administrației și Internelor, putându-se mândri că, până la această vârstă de 42 de ani, a pus pe altarul patriei multă muncă și dăruire.

Dar pe lângă frumoasa carieră pusă în slujba salvării de vieți omenești, a avut și o viață de familie deosebită, prin căsătoria cu doamna Liliana, în anul 1998, iar de ziua Acoperământului Maicii Domnului în anul 2004, au primit cel mai de preț dar: nașterea fiului Andrei Mircea.

În aceste momente grele pentru întreaga familie, pentru părinții și pentru toți cei care l-au cunoscut şi preţuit, vă adresăm părintești condoleanţe şi vă încredinţăm de întreaga noastră compasiune.

Ne rugăm Milostivului Dumnezeu să odihnească sufletul lui și al celorlați camarazi, împreună cu drepţii în lumina Împărăţiei Cerurilor, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit, iar familiei îndoliate şi tuturor celor care l-au iubit şi preţuit, să le dăruiască mângâiere și să-i întărească întru nădejdea învierii celei de obşte şi a iubirii milostive a Mântuitorului nostru Iisus Hristos Cel răstignit şi înviat.

Veşnica lui pomenire din neam în neam! Cu părinteşti binecuvântări şi condoleanţe pentru familia îndoliată
† CALINIC, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului

Comments

comments

DISTRIBUIȚI