Conducerea Universității din Pitești transmite sincere condoleanțe familiei doamnei Profesor universitar doctor LUMINIȚA DOINA STATE.

LUMINIȚA DOINA STATE, distins profesor al universității noastre, s-a stins din viață după o grea și nemeritată suferință, pe care a îndurat-o cu demnitate exemplară.
Născută pe meleaguri argeșene la 27 ianuarie 1948, LUMINIȚA DOINA STATE a absolvit Facultatea de Matematică – Mecanică a Universității din București în 1970, fiind cadru didactic al acestei facultăți până în 1998. Din acel an, 1998, Universitatea din Pitești a avut onoarea de a avea în corpul său profesoral pe doamna Luminița Doina State, care a desfășurat o exemplară activitate științifică și didactică în cadrul Facultății de Matematică-Informatică.
Doamna Profesor universitar doctor LUMINIȚA DOINA STATE a fost inițiatoarea constituirii Școlii doctorale de Informatică din cadrul universității noastre, pe care a condus-o până în momentul dispariției sale. Înalta reputație științifică a dânsei, recunoscută pe plan național și internațional, a contribuit decisiv la acceptarea Universității din Pitești drept colaborator în ambițioase proiecte științifice, alături de prestigioase universități din Europa și America.
Născută pentru a fi profesor, LUMINIȚA DOINA STATE a luminat calea a zeci de generații de studenți de la universitățile la care a lucrat. Cursurile sale, atractive prin noutatea și actualitatea temelor abordate, au contribuit la instruirea profesională, la cele mai înalte standarde, a studenților pe care i-a iubit și față de care a manifestat aceeași exigență la care își supunea propria activitate.
Doamna Profesor universitar doctor LUMINIȚA DOINA STATE va rămâne pentru totdeauna printre noi prin tinerele generații de cadre didactice formate în programul Școlii Doctorale de Informatică, precum și prin atâtea generații de studenți cărora a reușit să le transfere din cunoștințele și tainele acestei științe.
S-a născut pe meleagurile noastre și tot aici s-a reîntors spre a-și găsi liniștea veșnică în cimitirul Sfântul Gheorghe din Pitești.
Marți, 12 ianuarie, ora 10:30, la Biserica Sfânta Vineri din Pitești va avea loc slujba creștină.
 
Dumnezeu să o aibă în grija Sa!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI