Medicii de familie nu vor mai fi condiţionaţi de un număr maxim de persoane înscrise pe listă sau de consultaţii zilnice.

Oricâţi pacienţi ar avea înscrişi, orice medic de familie va putea încheia contract cu Casa de Sănătate. Aceste modificări sunt cuprinse într-un proiect de hotărâre de Guvern privind pachetele de servicii şi contractul-cadru de acordare a asistenţei medicale în 2016 – 2017. Astfel, vor fi eliminate prevederile referitoare la numărul optim de 1.800 de persoane înscrise pe lista unui medic de familie.

Alte modificări propuse în proiectul lansat în dezbatere publică pe site-ul CNAS: numărul necesar de investigaţii medicale paraclinice pe total judeţ şi repartizarea fondului alocat pentru servicii paraclinice pe tipuri; medicul de familie, în cadrul activităţilor de suport, eliberează bilet de internare pentru situaţiile în care în scrisoarea medicală eliberată la externare din spital/biletul de externare din spital se recomandă reinternarea asiguratului la o dată ulterioară.

Comments

comments