Potriviti unui proiect al Ministerului Educaţiei, conţinutul manualelor școlare ar urma să fie creat de minister, iar editurile vor licita doar pentru drepturile de tipărire.

În acest an şcolar, din cauza blocajelor create de editurile care depun contestaţii peste contestaţii, elevii de clasa a treia învaţă de pe cărţi vechi sau fişe multiplicate de învăţători.

Astfel, până la sfârşitul acestui an, Ministerul Educaţiei vrea să reglementeze procedurile privind manualele şcolare. Aşa ar debloca situaţia în care contestaţiile repetate i-au lăsat, pentru al doilea an la rând, fără cărţi noi pe elevii de clasa a treia. Practic, ministerul vrea să îşi asume conţinutul fiecărui manual în parte, iar editurile să nu mai concureze decât pentru tipărire.

Pentru conţinutul manualelor va fi organizat doar un concurs de autori, iar ministerul va alege un câştigător şi proiectul va fi difuzat spre tipărire editurilor.

Alte nouă loturi de manuale, printre care cele esenţiale, de limba română şi matematică, sunt blocate de contestaţiile editurilor, iar Ministerul Educaţiei reanalizează acum ofertele.

Comments

comments