Mastercard donează un milion de euro pentru construcţia primului spital de oncologie pediatrică din România. Compania Mastercard a anunţat, miercuri, că donează un milion de euro pentru construcţia primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România, un proiect al Asociaţiei Dăruieşte Viaţă. De asemenea, Mastercard anunţă că fiecare donaţie realizată printr-un card Mastercard pe bursadefericire.ro în 2019 va fi suplimentată de companie cu 2 euro.

“Angajamentul Mastercard constă în direcţionarea eforturilor companiei, materializate prin produsele, serviciile şi parteneriatele sale pentru următorii ani, către facilitarea donaţiei de 1 milion de euro în 2019, ce se va îndrepta către asigurarea noilor tehnologii în incinta spitalului. Sprijinul face parte din strategia integrată a Mastercard de a susţine comunităţile din întreaga lume pentru un viitor mai bun. Acest parteneriat realizat la nivel local este menit să ofere un sprijin real comunităţii din România”, se arată într-un comunicat de presă al Mastercard.

În luna februarie, compania OMV Petrom a anunţat că va contribui cu o donaţie-record, de 10 milioane de euro, la construcţia primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România.

Suma strânsă până acum din donaţii şi sponsorizări pentru construcţia spitalului a depăşit 15,5 milioane de euro, iar cele 10 milioane de euro cu care va contribui OMV Petrom “ne ajută să încheiem proiectul conform calendarului stabilit”, spunea atunci Carmen Uscatu, co-fondatoarea Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Mai mult, suma donată de OMV Petrom va ajuta şi la dotarea cu aparatură a spitalului, declara atunci Oana Gheorghiu, co-fondatoare a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă. Într-un interviu acordat în toamna anului trecut HotNews.ro, Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu spuneau că se aşteaptă ca în dotarea spitalului cu aparatură să se implice şi Ministerul Sănătăţii, iar acest lucru s-ar putea face acum tot din donaţii.

„€Mai este nevoie de bani, lucrurile nu se termină aici. Spre exemplu, pe măsură ce am avansat în proiect, am constatat că trebuie să schimbăm centrala termică a întregului spital pentru că are 40 de ani şi stă să moară. Va trebui să sistematizăm întregul spaţiu, curtea. Mai avem nevoie de bani pentru ca la final, peste 3-4 ani, totul să arate perfect şi să reuşim să facem acolo un spital care să arate ca în ţările civilizate”, preciza atunci Oana Gheorghiu.

Comments

comments