Masca ar putea deveni curând obligatorie pe stradă și în România, dacă ritmul infectărilor se va menține crescut, a declarat joi seara, la Digi 24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Ţara noastră a depăşit pragul de 3.000 de noi infecţii cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, la 30.191 de teste.

Purtarea măştii este acum obligatorie în România şi în aer liber, numai în zone aglomerate, în anumite intervale de timp. De asemenea, în anumite județe cu rate de infectare mari se discută deja despre obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice, mai ales în localităţile în care s-ar putea institui carantina.

“Clar este posibil să ajungem și la asta, nu vreau să se interpreteze și să se spună gata, Arafat a zis că de mâine mască, dar o astfel de decizie poate să fie aproape, dacă situația nu intră sub control și dacă în continuare vom avea oameni care se păcălesc pe ei singuri” a declarat Raed Arafat, la Digi24

Raed Arafat: ”Purtarea măștii previne să facem rău altora”

“Masca este un mijloc de a-l proteja și pe cel sănătos, dar și pentru a preveni ca cel infectat, care nu știe de multe ori că este infectat (asimptomaticul), să răspândească boala la alții. Purtarea măștii previne să facem rău altora”, declară Raed Arafat.

Comments

comments