Marius Pârvu, preşedintele Autorităţii Naţionale pntru Protecţia Consumatorilor, a fost demis. Marius Pârvu, preşedintele Autorităţii Naţionale pntru Protecţia Consumatorilor, susţinut în această funcţie de PSD Argeş, a fost demis. Locul său a fost ocupat de Miron-Horia Constantinescu, șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

Cele două acte, de demitere şi de numire, au fost deja publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit unor surse, Pârvu a mai avut câteva cumpene în fruntea ANPC, fiind la un pas de a fi schimbat în alte două ocazii. De fiecare dată a fost salvat de “colegii” din Argeş. A treia oară însă nu a mai avut noroc!

Funcţia de preşedinte al ANPC a fost, în majoritatea timpului, acordată Argeşului, indiferent de culoarea politică a guvernului în funcţie la acel moment. Astfel, Cătălin Teodorescu, membru PDL, a ocupat poziţia între februarie 2005 şi decembrie 2006. Bogdan Pandelică, susţinut de PSD, a fost preşedinte între februarie 2009 şi octombrie 2009, iar după o pauză de 6 ani, a revenit în fruntea ANPC în noiembrie 2015, fiind înlocuit, după mai bine de 2 ani şi jumătate, chiar de Marius Pârvu, în martie 2018.

Comments

comments