Marius Badea, patronul Lactate Brădet, a dat explicaţii plângând! Nu ne vom mai putea redresa vreodată

Ca răspuns la acuzaţiile aduse chiar de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, cum că brânza infestată cu E.coli produsă de firma Lactate Brădet este sursa îmbolnăvirii bebeluşilor, patronul firmei în cauză, Marius Badea, a susţinut azi o conferinţă de presă.

Cu lacrimi în ochi şi, de multe ori, cu un nod în gât, a explicat ce anume se petrece în fabrica sa şi ce anume caută în acest moment autorităţile. El nu exclude posibilitatea ca, într-adevăr, contaminarea să se fi produs în fabrica sa, dar nu îşi explică unde şi când.      

Anunţul făcut de autorităţile competente, referitoare la un lot de 25 de kg de brânză proaspătă vrac produsă pe data de 22.02.2016, găsită la vânzare într-un magazin din Pitești în care a fost depistată bacteria E.coli, a declanşat, luni seară, o adevărată criză. Aceasta a fost accentuată de declaraţia fără echivoc a ministrului Sănătății, Achim Irimescu, că brânza a fost produsă de „Lactate Brădet” din județul Argeș.

Potrivit patronului firmei, ciclul de producţie prevede că, la sosirea în fabrică, întreaga cantitate de lapte este supusă procesului de pasteurizare, la 80 de grade, ceea ce înseamnă distrugerea tuturor micro-organismelor, inclusiv bacteria E.coli. Singura intervenţie umană asupra produselor, în rest liniile fiind complet automatizate, este doar la brânzeturi şi caşcavaluri, însă organizarea procesului de producţie prevede controale amănunţite privind igiena personalului la fiecare intrare în tură. De astfel, toate analizele personalului au ieşit întotdeauna bine. Şi analizele produselor, realizate cel puţin de două ori pe lună, au fost mereu conforme.

Astfel, a mai explicat Marius Badea, singurele posibilităţi de contaminare ar fi apa pe care o folosesc în producţie, care provine de la reţeaua localităţii Brădetu şi manipularea după ieşirea pe poarta fabricii, în transport sau în magazinele de desfacere.

Un lucru intresant este faptul că respectivul sortiment de brânză proaspătă de vaci este unul foarte nou, intrat în fabricaţie pe data de 2 februarie. În total, în cele câteva zile, au fost produse doar puţin peste 140 de kilograme! Deci nu putea fi cauza îmbolnăvirii bebeluşilor.

„Sunt şi eu tată! Directorul fabricii are un nepoţel de 7 luni, căruia îi dă doar brânză proaspătă din fabrică. Avem 7 angajate aflate acum în concediu pentru creştrea copilului, care le dau bebeluşilor produse de la noi. Vă daţi seama că igiena şi curăţenia au fost întotdeauna principala noastră preocupare. Să facem produse bune şi sigure pentru consumatori a fost mereu în atenţia noastră! De aceea, e greu de acceptat ce se petrece acum! Nu am vrut nicio clipă, intenţionat, să punem în pericol pe nimeni. Aşteptăm, totuşi, rezultatele analizelor, pentru că ce s-a dat a fost o analiză relativ parţială. De aceea nu pot să spun 100% că nu e vina noastră! M-au sunat părinţi de copii să mă întrebe ce e cu laptele şi dacă mai e sigur… Nu am ştiu ce să spun, pentru că nu vreau să fac rău la nimeni. Mi-a venit să intru în pământ… Ne-au sunat partenerii de afaceri, distribuitorii… Din proprie iniţiativă, am oprit producţia şi nu am mai primit nici lapte de la cele două ferme, pentru că autorităţile au impus oprirea producţiei doar în secţia de brânzeturi, fiindcă vrem să lămurim situaţia. S-au luat probe din nou din produse, analize la angajaţi, probe de apă… Am muncit 15 ani să construiesc de la zero această fabrică, să pun cărămidă pe cărămidă, dar cred că după ceea ce se petrece nu ne vom mai putea redresa vreodată! Şi eu, în locul acestor părinţi, nu ştiu dacă aş mai cumpăra aceste produse”, a spus, cu lacrimi în ochi, Marius Badea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here