Puţini îşi mai aduc aminte că una dintre cele mai mari voci ale muzicii populare româneşti, Maria Dragomiroiu, a fost solistă la „Doina Argeşului”. Zilele trecute am stat la o şuetă cu marea interpretă, aceasta depănând amintiri despre perioada când a activat la recunoscutul ansamblu argeşean. Printre multele amintiri plăcute, îndrăgita interpretă şi-a amintit şi de cum a fost jefuită chiar în centrul Piteştiului.

„Era prima mea haină de blană”

Într-o seară, în timp ce cânta pe scena Teatrului „Alexandru Davila”, hoţii i-au spart maşina, aflată în parcarea din apropiere. Interpreta lăsase în automobil o haină de blană scumpă, o căciulă tot din blană, o geacă de piele şi alte bunuri. O pradă neaşteptată pentru hoţi, pe care au aceştia şi-au însuşit-o în întregime. „Când am ieşit de la spectacol, am avut un şoc: maşina – spartă şi toate hainele mele – furate. Aveam în maşină o haină de blană scumpă, prima mea haină de blană, de care eram foarte încântată. Nu mai povestesc că mai avem şi alte haine; nu am mai găsit nimic. Dar, noroc că, după trei săptămâni domnul Berechet (n.red. chestor Nicolae Berechet, fost şef al I.P.J Argeş) a făcut el cum a făcut şi mi le-a găsit”, povesteşte artista, amintindu-şi de acest incident petrecut în anii ’90.
În ciuda nefericitei experienţe, Maria Dragomiroiu nu s-a dezis de oraşul nostru, păstrând legătura cu oamenii locului, inclusiv cu primarul Tudor Pendiuc. De altfel, multe dintre celebrele sale piese sunt compuse de marele dirijor al „Doinei Argeşului”, Dorel Manea. „Îmi amintesc cu plăcere anii când am fost solistă la „Doina Argeşului”, era o atmosferă între colegi, pe care acum nu o mai găseşti. Plus că eu am colaborat extraordinar cu regretatul Dorel Manea, care mi-a scris câteva şlagăre, printre care: „Viaţă, viaţă!” şi „Măi neicuţă, ce mai viaţă!”. Şi la Simfonia Lalelelor am participat de câteva ori, dar am cântat şi la nunta uneia dintre fetele domnului primar Pendiuc”, ne-a mai declarat Maria Dragomiroiu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI