Mare grijă la focurile de diseară! Arderea cauciucurilor, ilegală şi periculoasă pentru sănătate

0
1167

Diseară, în multe locuri din judeţ, se vor aprinde tradiționalele focuri simbolice pentru celebrarea sărbătorii „Focul lu’ Sumedru”.

Autoritățile județene și centrale atrag atenția asupra a două aspecte foarte importante!

Din cauza condițiilor atmosferice periculoase – vânt puternic în rafale – Prefectura Argeș și I.S.U. Argeș roagă cetățenii să nu aprindă focuri puternice pe ruguri înalte și nici în apropierea imobilelor, anexelor, depozitelor, sau a unor instalații electrice sau de gaze. În situație de vânt puternic, flăcările înalte sunt greu de controlat, existând riscul iminent de propagare a focului către zonele învecinate, dacă arderea nu se face într-un loc deschis, la o distanță de siguranță.

Mare atenție și la materialele combustibile care vor fi folosite, deoarece arderea cauciucurilor este interzisă și se amendează, conform art.8, din HG 170/2004 privind gestionarea anvelopelor uzate și interzicerea incinerării acestora în spații neautorizate.

Comisarii Gărzii de Mediu și cei ai Agenției pentru Protecția Mediului, precum și echipele ISU Argeș reamintesc cetățenilor faptul că prin arderea anvelopelor și a altor matriale din cauciuc și plastic, în atmosferă se emană peste 20 de substanţe chimice periculoase, dintre care multe sunt cancerigene. Respirarea fumului negru este nocivă şi poate cauza bronşită, astmă, intoxicaţii pulmonare sau boli ale sistemului nervos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here