FOST ŞI VIITOR PREFECT PSD-istul Marcel Proca, fost prefect în 2009, este favorit la conducerea Prefecturii Argeş după căderea Guvernului Ungureanu şi venirea USL la putere. Patronul „Tiparg” este unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Argeş, averea sa depăşind 3 milioane de euro. Căderea Cabinetului condus de Mihai Răzvan Ungureanu şi înlocuirea sa cu un Guvern USL va antrena şi schimbarea tuturor prefecţilor PDL din ţară. În Argeş, un fost prefect PSD este favorit pentru a prelua portofoliul lui Ciprian Berevoianu. Este vorba despre patronul „Tiparg”, Marcel Proca, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din judeţ şi un politician dedicat 100% PSD. În vremea cât a fost prefect, Marcel Proca nu a avut un mandat prea lung, stând în funcţie doar şapte luni, în perioada februarie-octombrie 2009, după care a revenit la afacerile sale de succes. Atunci, Marcel Proca a fost înlocuit cu Gheorghe Davidescu, cel care a fost şi el schimbat, în urmă cu două săptămâni, de Ciprian Berevoianu. Pe lângă faptul că este favorit, Marcel Proca ar fi îndreptăţit să revină în postul de prefect de Argeş, având în vedere că acesta se numără printre cei care au dat în judecată Guvernul pentru că în 2009 au fost demişi abuziv şi a şi câştigat în instanţă acum două săptămâni.
Mai precis, foştii prefecţi pesedişti demişi după ruptura guvernamentală PDL-PSD din 2009 au câştigat definitiv şi irevocabil procesul intentat Guvernului şi vor trebui repuşi în funcţii. După mai bine de doi ani de procese, pe 19 aprilie a.c., Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o sentinţă definitivă şi irevocabilă în favoarea petenţilor, în urma căreia aceştia vor trebui reîncadraţi pe posturi.
Vehiculat la un moment dat ca favorit pentru a reveni ca prefect, liberalul Iani Popa a preferat să rămână lider de partid în loc să fie un prefect apolitic. Conform declaraţiei de avere depuse în 2009, Marcel Proca era, la vremea respectivă, unul dintre cei mai bogaţi reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, cu o avere de peste 3 milioane de euro. Proca este cunoscut şi ca fiind unul dintre cei mai loiali oameni ai PSD din Argeş, acesta deţinând nu mai puţin de patru mandate în funcţia de consilier judeţean.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI