Manualele greşite de Geografie pentru clasa a șasea vor fi retipărite

791 views

Manualul de Geografie de clasa a şasea va fi tipărit din nou, după ce a apărut în peste o sută de mii de exemplare plin de greşeli. Editura Didactică şi Pedagogică va suporta costurile pentru retipărire.

Cartea din care cadrele didactice urmau să predea elevilor Geografie este plină de greşeli. O mare apare acolo unde nu este de fapt, un stat nu există, iar multe denumiri de oraşe şi insule sunt scrise gresit.

Un milion şase sute de mii de manuale cu greşeli au fost tipărite până acum, a anunţat Editura Ministerului Educaţiei, care speră ca astfel de scăpări să nu apară şi în alte manuale.
În ce priveşte evaluarea acestuia, pentru a fi acceptat a fost văzut în prealabil de o comisie de 4 evaluatori selectaţi în urma unui apel public, cu toţii profesori cu gradul didactic I sau chiar universitar.

Autorii manualului au încercat să dea vina pe o aşa-zisă etapă de tehnoredactare şi pe cei ce au realizat-o, însă reprezentanţii Editurii Didactice şi Pedagogice au demonstrat că manualul a fost trimis gata tehnoredactat chiar de autori în forma finală, plină de şi mai multe greşeli.

Comments

comments