Manifestare cultural-istorică ”Omagiu Țăranului Român”, la Pitești

0
42

Astăzi, 5 august, a avut loc manifestarea cultural-istorică ”Omagiu Țăranului Român”, organizată de către Asociația de Vexilologie „Tricolorul” și Asociația „Organizația Județeană Argeș Basarab I” a CMMR și desfășurată la Monumentul ,,1907” din Pitești.

Cu această ocazie, a fost dezvelită Placa ce comemorează împlinirea a 507 ani de la Războiul Țărănesc condus de Gheorghe Doja și a 114 ani de la Marea Răscoală a Țăranilor din 1907.

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, prezent la eveniment, a apreciat, în cuvântul de deschidere, omagiul adus, prin această manifestare, bunicilor și străbunicilor noștri, ai celor ce astăzi ne mândrim cu istoria veche a poporului român: „Fără intelectuali, nu am fi avut evoluție și progres, dar fără țărani, nu am fi rămas o națiune. Oameni pentru care dragostea de pământ a fost una naturală, care, în timpul războaielor și tulburărilor sociale, nu și-au părăsit ogorul, plecând în lume pentru o viață mai bună, ci au rămas, trecând prin toate, cu demnitate și curaj, până la sacrificiu, pentru a păstra vie esența neamului românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here